Evenementenkalender

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Ga naar maand
Heidefeest Mispeldonk
Zondag 01 September 2019, 14:00 - 17:00

Heidegebieden zijn erg zeldzaam geworden (o.a. door bebossing en vermesting). Mits het juiste beheer kiemt heide echter ook makkelijk terug uit de zaadbank op onbemeste plekken waar ooit heide stond. Dankzij het beheer van Natuurpunt hebben we op Mispeldonk al een mooi stukje heide kunnen herstellen.

Vorig jaar werd er in die buurt een stuk lorkenbos gekapt en deze lente werd er geplagd. Ook hier verwachten we terug struikheide en andere planten en insecten die typisch zijn voor heidegebieden.

Op 1 september willen we jullie laten kennismaken met onze heidegebiedjes en wat er allemaal in leeft. We stippelen die dag een kort wandelparcours uit op stukken waar je normaal niet mag komen. Je kan doorlopend tussen 14u en 17u onze infostandjes bezoeken en krijgt er uitleg over planten en insecten op de heide, een stukje geschiedenis, iets over heidebeheer, de heide vroeger…

De jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) zorgt voor toffe kinderactiviteiten en de Dichters 2820 fleuren alles op met een vleugje poëzie.

In ons veldcafé kan je ook terecht voor een hapje en een tapje.

Afspraak: kruispunt Koningin Astridlaan – Lange Veldstraat, Bonheiden. Doorlopend infostandjes en veldcafé tussen 14u en 17u.
Kom liefst met de fiets of te voet want er is bijna geen parkeerplaats.
Info: Diane Appels, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 015 51 69 97

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.