Evenementenkalender

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Ga naar maand
Gluren bij de buren: Silsombos
Zaterdag 06 Oktober 2018, 09:30

Vanaf oktober pikken we met Natuurpunt Mechels Rivierengebied het driemaandelijkse evenement Gluren Bij De Buren terug op. De naam zegt het zelf, we nemen een kijkje bij onze buren en ontdekken welke pracht de omringende gebieden voor ons in petto hebben. 

Zo neemt de doorwinterde gids Ewoud L’Amiral ons op 6 oktober mee op herfstwandeling doorheen het Silsombos, dat zich uitstrekt over Kortenberg en Kampenhout, en een paradijs is voor natuurliefhebbers die houden van een stevige wandeling. Als hart van de vallei rond de Weesbeek, is het Silsombos een mysterieuze plek waar legendes en natuur met elkaar verstrengeld zijn. De Zwarte Madam, een Onze-Lieve-Vrouwbeeld, speelt daarin de hoofdrol. De bosorchissen, die in juni bloeien, vormen samen met de andere orchideeënsoorten het kleurrijke uithangbord van het gebied. Het gebied maakt deel uit van De Groene Vallei, een oase van rust tussen de steden Leuven, Brussel en Mechelen.

Afspraak: 6 oktober 2018 om 9u30 op het Rode-Kruisplein. Carpoolen.
Info: Nils Iwens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0468 36 14 46
Bijdrage: € 5 (externe gids), kinderen onder 12 jaar gratis.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.