Evenementenkalender

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Ga naar maand
Mechels Broek ‘Vogels’
Zondag 28 Januari 2018, 14:00 - 17:00

Zondag 28 januari
Mechels Broek ‘Vogels’

Nieuwsgierig naar de vogels die het winterseizoen in het Mechels Broek doorbrengen? Ga dan mee op stap met onze vogelgids.
Ter gelegenheid van het Grote Vogelweekend is er ook een gids, speciaal voor gezinnen met kinderen, die een kortere route neemt.

Het grote vogelweekend
voor gezinnen met kinderen

- Wandelen
Om 14u kan je op stap met natuurgidsen die onderweg vertellen over de vogels die in het Mechels Broek leven.
Ter gelegenheid van het Grote Vogelweekend is er een gids speciaal voor gezinnen met kinderen die een kortere route neemt (2,5 km).

- Soep
Na je wandeling kan je genieten van een kom lekkere pompoensoep.

- Vogelsilhouetten speuren
In en rond het bezoekerscentrum kunnen jullie tien vogelsilhouetten zoeken. Met behulp van foto’s zoek je de namen van de vogels en kom je meer te weten over hun nest en voedsel. Als je bovendien de bijhorende code-opdracht tot een goed einde brengt, maak je kans om een mooi vogelboek te winnen.

- Vogelsnacks maken
Op zolder kan je samen met je kinderen met vet en zaadjes een cupcake maken of een snoepslinger met pindanoten. Leuk om de vogels in je tuin eens extra te verwennen én ideaal om ze makkelijker van dichtbij te kunnen bekijken!

Afspraak voor de wandeling: 14u, bezoekerscentrum
De activiteiten in het bezoekerscentrum zijn doorlopend tussen 13u30 en 17u.
(bus 3 - halte Muizen, Brugstraat op 250m)
Info: Ann Pinceel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 43 61 09

Na je wandeling kan je in het bezoekerscentrum genieten van een kom lekkere pompoensoep. Kinderen kunnen er een vogelsnack maken en vogelsilhouetten zoeken.

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.