Wat biedt Natuurpunt kern Bonheiden je aan?

Natuurpunt kern Bonheiden is vooral actief in de natuurgebieden Mispeldonk en Cassenbroek, waar zij grote stukken natuur in eigendom en beheer heeft. In deze 2 gebieden werden ook al een aantal wandelpaden aangelegd zodat iedereen van de prachtige natuur kan genieten. Ook in de Bruinbeekvallei en op Pikhakendonk hebben wij al een aantal percelen in eigendom.

In 2011 kregen wij ook een aantal bossen van het OCMW van Mechelen in beheer, de belangrijkste zijn de bossen aan de Krekelberg (Kelderbos) en de Peultenbossen.

Kern Bonheiden springt dus in de bres voor de Bonheidense natuurbelangen. Om de 2 maand worden er plannen gesmeed op de bestuursvergaderingen en er worden ook regelmatig natuurbeheerdagen georganiseerd. Natuurbeleving staat ook op het programma: onze gidsen maken je wegwijs in onze gebieden tijdens één van de geleide wandelingen. Af en toe organiseren we ook een inventaris waarin we een van onze gebiedjes onderzoeken.

Voor informatie over de kern Bonheiden kan u terecht bij

Diane Appels, 015 51 69 97, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bij volgende contactpersonen beheer natuurgebieden:
Geert Van D’huynslager, 015 51 31 88, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Cassenbroek en Mispeldonk
Joost Dewyspelaere, 015 51 69 97, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Glenn Deliège, 015 33 63 06, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Bruinbeekvallei

Kern Bonheiden heeft ook een werkgroep die zich toelegt op het wel en wee van de amfibieën in onze gemeente.
'Hyla-Bonheiden' inventariseert de aanwezige amfibieënsoorten, hun aantallen en leefgebieden in de gemeente.  Elk jaar organiseert ze ook paddenoverzetacties om het aantal verkeersslachtoffers tijdens de voorjaarstrek te verminderen.
Heb je zin om mee te helpen met de overzetactie, dan kan je contact opnemen met Glenn Deliège, 015 33 63 06, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgevaardigde in de milieuraad

Diane Appels, 015 51 69 97, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.