activiteiten lente

magisch rivierenland

bezoekerscentrumNP kopie

Mechels Broek: wandellussen

MechelsBroek
Paarse natuurpunt-wandellus
(AS-Adventureroute)

Deze wandellus is 5,4 km lang, start aan het bezoekerscentrum en is bewegwijzerd met paarse pijltjes.
Via een houten vlonderpad kan je de uitkijktoren bezoeken van waarop je een mooi uitzicht hebt over het natuurgebied. In het broek liggen zowat 40 bomkraters, stille landschapsgetuigen uit  Wereldoorlog II waar het nu krioelt van het waterleven. Galloway-koeien helpen Natuurpunt bij het beheer van dit gebied. Door hun begrazing vormen ze de weilanden om tot een gevarieerd lapjesdeken. De grote waterplas, de talrijke sloten en verspreide struiken en bosjes trekken vele soorten vogels aan. Heel wat eenden en andere watervogels overwinteren in grote aantallen op de vijver.
In het laatste stuk van de route kan je heen en weer wandelen naar een kleine schuilhut die uitkijkt op de vijver (bruine pijltjes).

Rode natuurpunt-wandellus

Deze kortere wandellus van 2 km start ook aan het bezoekerscentrum en is bewegwijzerd met rode pijltjes.
Via een houten vlonderpad kan je de uitkijktoren bezoeken van waarop je een mooi uitzicht hebt over het natuurgebied. Verder wandel je langs enkele bomkraters, stille landschapsgetuigen uit de Wereldoorlog II waar het nu krioelt van het waterleven. Langs de Dijledijk keer je weer terug naar je startpunt.

 

 Het plannetje van de blauwe en de rode wandellus kan je hier downloaden.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.