Wat biedt Natuurpunt kern Sint-Katelijne-Waver je aan?

De kern Natuurpunt Sint-Katelijne-Waver is een onderdeel van de afdeling Mechels Rivierengebied. De kern bestaat uit de leden van Natuurpunt in de fusiegemeente Sint-Katelijne-Waver.

Contactpersoon: Godelieve Janssens, tel 015 20 97 02, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zin om mee te doen? Stuur een e-mail en u wordt uitgenodigd op de volgende kernvergadering.

Wat doen we?

Bij de kern van Sint-Katelijne-Waver kan je terecht voor: geleide wandelingen op aanvraag, kalenderwandelingen voor iedereen, meewerken in het natuurbeheer van onze gebieden, lokale beleidswerking met vertegenwoordiging in de verschillende adviesraden...

Natuurgebieden

In Sint-Katelijne-Waver zijn de taken ivm contactpersonen voor de verschillende grotere natuurgebieden verdeeld.

Algemene info sturen jullie naar Godelieve Janssens,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 20 97 02

Hieronder een overzicht:

Hondsbossen: Jimmy Luyckx, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gasthuisbossen: Jimmy Luyckx, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zuurbossen:Jimmy Luyckx, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vossenbergbos: Simon Jacobs, 015 75 33 17, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Retentiebekkens van de provincie:
Oude spoorwegberm: Frank Hadermann, 015 31 55 05, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goorbosbeekvallei (beheerd door Natuurpunt Oude Spoorweg):
Peter Geschier, 0477 69 96 76, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mosterdpot, retentiebekken Goorbosbeek en Fermerijbos
beheerd door Natuurpunt Oude Spoorweg): Lutgarde Van Driessche,
015 32 01 66 of 0485 55 97 13, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kern Sint-Katelijne-Waver heeft ook een werkgroep die zich toelegt op het wel en wee van de amfibieën in onze gemeente.
'Hyla-St-Kat.-Waver' inventariseert de aanwezige amfibieënsoorten, hun aantallen en leefgebieden in de gemeente. Elk jaar organiseert ze ook paddenoverzetacties om het aantal verkeersslachtoffers tijdens de voorjaarstrek te verminderen.
Heb je zin om mee te helpen met de overzetactie, dan kan je contact opnemen met Walter Van Camp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgevaardigden adviesraden

Gecoro: Marc Roggeman en Jiri Nossent
Milieuraad: Jan Wijgerde

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.