Kinderactiviteit

Boeboeks-, kompastocht in het Mechels Broek

Kom eens een zondag samen met je (klein)kinderen naar het bezoekerscentrum en leen daar materiaal voor een leuke speurtocht in het Mechels Broek.
Een boeiende namiddag gegarandeerd!
Het uitlenen kost 5 euro (3 euro voor leden), je betaalt ook een waarborg van 20 euro.
Vooraf reserveren is niet nodig.

Vertrekken doe je best voor 15u.

Het bezoekerscentrum van Natuurpunt Mechels Rivierengebied, Muizenhoekstraat 7 in Muizen is het ganse jaar open op zondag en donderdag van 13u30 tot 17u30 en tijdens juli en augustus ook op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag vanaf 10u. (gesloten op kerstdag en nieuwjaar)

Verjaardagsfeestjes in de Hondsbossen

Op zaterdagnamiddag in Sint-Katelijne-Waver
Duur: 2 u.
Afspraakuur overeen te komen met Ann Prosmans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0498 46 47 50        

Vraagprijs: 50 euro.

Ojoovarus in de Barebeekvallei

Het is een korte interactieve wandeling van 2,5 kilometer op maat van kinderen van 7 tot 14 jaar.
Met de smartphone of tablet als hulpmiddel leren zij tijdens de tocht op speelse wijze over de natuur en de bewoners van de Barebeekvallei.
Via de app OJOO neemt de ooievaar “Ojoovarus” hen bij de "vleugel".
Ook voor jongere kinderen is de wandeling geschikt, mits wat begeleiding bij het voorlezen van de instructies.

Om van de wandeling te genieten, kan je thuis op voorhand de gratis app OJOO installeren op je smartphone of tablet en het spel “Ojoovarus in de Barebeekvallei” downloaden: http://tinyurl.com/ojoovarus. Je hebt dan geen internetverbinding nodig onderweg.
Rep je vervolgens met de kinderen naar de Barebeekvallei en geniet van een wandeling vol raadseltjes, zoektochtjes en leuke spelletjes!

Start wandeling: kerkhof Muizen, Kerkenbos
Er is een kleine parking aanwezig

Vier cursisten van de cursus natuurgids kozen ervoor om als eindwerk een wandeling uit te werken in de Barebeekvallei.

Kindertocht: natuurschatten in de Hondsbossen

Trek met een schatkaart de Hondsbossen in!
vanaf 13 oktober

Volg vanop de Markt in Sint-Katelijne-Waver het parcours met de rode pijltjes en zoek langs het pad in het bos de figuren die op je schatkaart staan. Bij elke figuur voeren de kinderen een opdracht uit. Een leuke manier om volop de natuur te beleven en meteen ook meer te weten te komen over de bewoners van het bos.
Kinderen vanaf 9 jaar kunnen de opdrachten zelfstandig uitvoeren. Voor jongere kinderen is de hulp van een volwassene gevraagd.

Vanaf 13 oktober kan je een papieren schatkaart vinden aan het infobord van het Waverwoud op de Markt of afhalen in het gemeentehuis, ons bezoekerscentrum, toerisme Mechelen, …
Je kan de kaart ook downloaden 
Tijdens de tocht kunnen de kinderen een leuke selfie maken en doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie weet winnen ze wel een prijs?

Herfstvakantie - Natuur.atelier voor kinderen vanaf 7 jaar

Een voederhuisje voor je tuinvogels
donderdag 2 november

In de winter hebben vogels het moeilijk om voedsel te vinden. Je komt te weten hoe je de vogels in je tuin kan helpen en wat ze graag lusten. Daarna timmer je zelf een voederhuisje in elkaar en kan je het ook schilderen. Leuk om in de tuin te hangen en te genieten van de vogels die bij jullie komen eten.

Afspraak: 14 tot 16u, bezoekerscentrum
Deelnemen kost 10 euro (7 euro voor leden).
Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.