winteractiviteiten

affiche vogelweekend 2020

bezoekerscentrumNP kopie

Project Slechtvalk

sprokkels01 slechtvalk adult 20130830 kruibeke polder wim deloddere oriolus 2013 3
Wat is het snelste dier ter wereld? Vaak luidt het antwoord prompt: het jachtluipaard. De echte snelheidskampioen is echter de slechtvalk, wanneer hij vanop een toren naar niets vermoedende vogels sjeest om hen te verschalken. 
Enkele Natuurpunters zijn de Sint-Romboutstoren opgegaan en ze vonden een nest met drie eitjes, net avocadopitten, terwijl hun moeder cirkelde boven de Ijzerenleen. Magnifiek! 

Aan de westzijde (de kant van het cultuurcentrum) hadden ze een nestje gebouwd waar drie eitjes in lagen. Twee van de drie eitjes zijn uitgekomen, het waren twee broertjes.

Op 13 mei 2019 werden ze geringd. 

Webcam Slechtvalk vanuit Sint-Romboutstoren Mechelen

Natuurpunt ging meteen de samenwerking aan met de Mechelse Dienst Toerisme en met Regionaal Landschap Rivierenland. Momenteel wordt er een camera geplaatst, gericht op het nest van de slechtvalken. De beelden zullen 24/7 te bekijken zijn online en in de inkomhal van de toren. Meer info hierover later, blijf dit bericht volgen.

Drie weken na hun geboorte worden de dieren geringd op de toren en dit alles zal voor jullie mooi in beeld gebracht worden en zal achteraf online te bekijken zijn. Wil je graag op de hoogte blijven? Blijf dan dit evenement volgen op Facebook door op 'geïnteresseerd' of 'gaan' te klikken en deel het zeker ook met je vrienden en familie!

 

Copyright ┬ę 2015. All Rights Reserved.