winteractiviteiten

affiche vogelweekend 2020

bezoekerscentrumNP kopie

Padden op til 2020

paddenoverzet

Helpende handen welkom!

Wil iemand van jullie ook graag eens helpen, maar weet je niet wat of hoe, contacteer dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de acties in Bonheiden/Rijmenam of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de acties in Muizen/Mechelen en zij helpen je met plezier op weg.  Nieuw is dat we dit jaar gaan proberen starten met een raapactie in het Vrijbroekpark. Vorig jaar konden we immers vaststellen dat er daar ter hoogte van de parkings tientallen padden werden platgereden. Ook voor die omgeving, kunnen we zeker nog helpende handen gebruiken.  

Ik hoef u natuurlijk niet te vertellen dat we een uiterst zachte winter beleven. Veel padden, kikkers en salamanders zijn wellicht nooit in winterslaap gegaan. Bovendien hadden we zelfs in januari al avonden met perfect paddentrekweer (u weet wel: avonden waarop u ondanks het lichte gemiezer perfect zonder handschoenen kan fietsen). Op veel plaatsen is er al wat paddentrek geweest en in heel wat vijvers zitten er momenteel al amfibieën. Grote aantallen zijn er nog niet geweest, daarvoor is het wat te vroeg op het seizoen, maar de spits is er wel af.

Verder geef ik ook graag nog even de link naar de padden-facebook van Bonheiden/Rijmenam:https://nl-nl.facebook.com/PaddenoverzetBonheiden 

Wij hopen alvast op een goed paddenjaar, ondanks de zachte winter!

Voor info:
contacteer:

Bonheiden Agnes Cannaerts
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 34 07 36

Muizen Glenn Deliège
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 015 33 63 06

Sint-Katelijne-Waver Walter Van Camp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0474 69 34 23

Willebroek Godelieve Smet
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 03 886 37 92

Paddentrek: de padden, kikkers en salamanders beginnen als het een paar dagen wat zachter wordt aan hun jaarlijkse tocht van hun overwinteringplaats naar de voorplantingspoelen.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.